Sunday, January 10, 2010

Despre Romania

Prin blogul nostru (http://calatorii-in-europa.com) incercam sa tinem un jurnal online cu locurile pe unde am fost, cu ceea ce am vazut, ceea ce ne-a placut si ce nu ne-a placut.

Ne dorim ca sa povestim la fel de multe lucruri frumoase si despre locuri din Romania. Suntem siguri ca aceasta tara are locuri minunate, pacat ca sunt locuite (de multe ori).

Cand eram aproape gata sa va spun ca am gasit un loc foarte frumos, undeva in la munte cu un peisaj mirific si cazare ce arata foarte bine, ceva ma oprit. Am descoperit acest loc printr-un newsletter primit de la Antrec. Este un newletter bun, cel putin cel de saptamana aceasta mi-a placut foarte mult. Sincere felicitari.

Prin acest email, care poate nu ajunge la multe persoane, dar ajunge se pot promova pensiuni din diverse zone si ne pot atrage cu o poveste frumoasa. "Pensiunea Cai de Vis, sat Varfu Campului, Botosani - O bijuterie la poalele padurii" asa suna un subtitlu. Mi-a placut si am citit si descrierea

In anul 2006 Vlad Iftime pasionat de cai si natura a avut un vis: o herghelie de cai cum vazuse in Franta. A cautat mai intai un teren asezat intr-o zona cat mai pitoreasca, ajungand, astfel, la locurile unde au trait candva strabunicii sai din partea mamei (sat Varfu Campului, la 25 km distanta de Botosani si 24 km de Suceava). Asezare cu o atestare documentara de 600 de ani, satul este renumit pentru oamenii gospodari, urmasi ai insotitorilor lui Bogdan, intemeietorul Moldovei.

Vlad avea deja trei cai lipitani cumparati pe care ii tinea intr-un grajd la bunici, de care parintii nu stiau. Mai intai verisorul Dan care se pricepea la cai, fiind si cel care l-a molipsit pe Vlad, a fost stramutat la Varfu Campului pentru a administra materializarea unui vis comun. Si a început pentru Vlad, si fratele sau mai mic, Serban, o perioada cu multa munca, nelinisti si razboi de convingere a tatalui sa ii sustina.

Veneau cei care iubeau caii si vroiau sa invete sa calareasca dar... nu se mai dadeau dusi. Atunci s-au hotarat ca este nevoie si de un loc de cazare. Asa a venit randul pensiunii ce s-a transformat, sub ochiul atent al mamei baietilor, intr-o fermecatoare casa cu aer de conac boieresc, la poalele padurii.

Salonul cu semineu, baia cu jacuzzi, bucataria complet utilata, cele doua terase, sunt toate la dispozitia celor pana la 15 oaspeti. Camerele primitoare, botezate cu drag Primvara, Vara, Toamna, Iarna si Solstitiu, sunt fiecare individualizate cu mobila din lemn antichizat si peisaje ample si odihnitoare. Daca prietenii ramaneau aici, aveau nevoie si de mancare. Si au aparut, nu ca in povesti, peste noapte, vaci de rasa pentru lapte, capre baltate care alearga pe pajistile cu iarba si flori, gaini motate si incaltate pentru oua proaspete. Din pasiunea mamei pentru gatit hrana sanatoasa si savuroasa, oaspetii sunt primiti cu mese imbelsugate. Lapte si branzeturi cu aroma de sulfina (retete atestate), produse din carne de capra, mamaliga aburinda, sunt diversificate ca sub mana unui bucatar experimentat.

De la ferma se poate face o incantatoare plimbare pe marginea padurii seculare pana la Manastirea Gorovei (10 km, pe jos, cu bicicleta sau calare). Tot la cativa pasi se afla si alte bogatii ale Nordului Moldovei care trebuie vizitate: Ipotesti si Lacul Eminescu (20 km , 15 km - traseu calare), Cetatea de Scaun a Sucevei (25 km), Manastirile Agapia, Sucevita, Putna, Voronet (50-60 km).

Mai multe detalii in numarul 72-73 al revistei „Vacante la Tara” din Decembrie 2009 – Ianuarie 2010

Date de contact:

Domnul Iftime Vlad,

Pensiunea „Cai de vis”,

Tel.: 0755.400.131,

www.caidevis.ro, info@caidevis.ro

Foarte frumoasa descrierea si pfoarte frumoasa si pensiunea. Mi-am adus aminte ca in toamna, cand am fost pana in Bergamo, Italia, si am gasit un pliant cu o ferma (sau stana) m-am intrebat de ce ei pot si noi nu. Se pare ca se poate si in Romania. Din nou, sincere felicitari.

Si ca o persoana care a lucrat in mediu online si care cred in acest mediu, am intrat pe site pentru a afla mai multe. Din pacate, site-ul nu are informatii ci este (sau sper ca este) in constructie. Pacat...

1 comment:

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!