Friday, January 4, 2008

Preotii si bunele maniere

Tocmai a trecut preotul cu botez si tocmai mi-am mai dat seama inca o data ce fel de oamenii sunt, din pacate.
Sunt o persoana crescuta si care s-a autoeducat cu mult bun simt si de fiecare data imi dau seama cata lipsa de bun simt elemetar este in Romania(dar mai ales in Bucuresti)." Se facea ca era o dimineata de iarna autentica...cu zapada destul de multa si cu un soare cu dinti. Eu stateam la calculatorul din camera mea si incercam sa lucrez la lucrarea de licenta. Linistea camere tresare doar la zgomotul tastaturii si la vajaitul calculatorului. La un momendat tresar...cainii latrau ca speriati de ceva rau. Ce sa fie? Ce sa fie? Nu imi era frica...era doar ziua, aproape de ora 11. Era popa....cu botezul. De aici a inceput o mica isterie...avem bani schimbati, oare cat ii dam...avem ce sa-i dam? Dupa cateva min de cautat prin buzunare, am descoperit ca avem ceva marunt...deci poate veni si popa.
Cainii, parca turbati, latrau din ce in ce mai tare. Popa intra in casa...trantind doar usa....ca sa fie zgomot si incepe sa stropeasca. Nu pereti, cum am mai auzit...si pe jos(fapt de laudat de altfel). Se duce in sufragerie, deschide usa la baie ( da cu apa sfintita si in baie) si apoi ne da sa pupam o cruce cu isus picatata pe ea si de da in cap cu busuioc (inghetat de altfel)...a cam durut asa un pic...dar de asa e ritualul. Apoi da sa plece....mama ii baga in buzunar 10 lei...dar el se duce la ucenic...isi da roaba jos...se intoarce si intra direct in baie. Ma bufnea rasul...dar imi era mila de ucenicul lui....care era saracul inghetat...mama i-a dat si lui 3 lei. Acesta a incercat sa vorbeasca cu noi...in timp ce de la baie se auzeu niste sunete f amuzante.
Iese popa din baie...si imi dau seama ca nu am auzit sunetul cristalin al apei deloc. Vine popa pe hol pana la noi si apoi face remarca " Graba strica treaba!" Si se intoarce la baie. Acum s-a auzit un singur sunet de apa...si popa iese din baie. Isi pune hainele bisericesti...intrebandu-ne "Ce am facut de sarbatori?" Mama ii raspunde ca am stat acasa. Si apoi pleaca.

In spatele lui se aud cainii latrand...apoi se face liniste."


Istorie povestita si traita de subsemnata:)

No comments: